En af BROENs (DDS’ Lederblad) skribenter gennemførte i august 2004 en interviewrække med medlemmerne i Prufamskalm. Skribenten ville ind til substansen af, hvad der definerer en rigtig løbspatrulje. Artiklen nåede aldrig i trykken, men prufamskalm.dk bringer her uddrag af interviewene med Morten, Mikael, Alex, Andreas og Rasmus  

Kan du fortælle lidt om, hvad der gør Prufamskalm så speciel?
Det er vores fællesskab omkring det at mindes alle de oplevelser, vi har sammen. Vi har været kolde og våde – været i ekstreme situationer sammen – og det har givet et specielt sammenhold.

Vi har vundet en masse løb, og det har gjort det sjovere. Vi er ikke seje alene men sammen.

Hvorfor deltager du i Solarisløbet?
Fordi vi kan gå ud og give nogle gutter der er meget større end os, tæsk. Vi er selvfølgelig ved at blive nogle store drenge. Nogle gange synes vi faktisk, at vi er nogle fandens karle.

Og så er det for at være sammen med Prufamskalm og se de andre fra Brejning Efterskole.

Tror du spejderarbejdet er med til at holde sammen på jer fem gutter?
Helt sikkert. Uden oplevelserne, men kun fester, så var det ikke sikkert, at vi stadig ville være sammen. Vi supplerer hinanden godt. Vi bakker op om hinanden, og det giver selvtillid, når det, vi laver, virker.

Hvad, synes du, er det vigtigste ved spejderarbejdet?
Fællesskabet og venskaberne. Det er fedt at bygge med rafter, men fællesskabet er det vigtigste. Oplevelserne styrker det.

Nu har I vundet 8 løb på de sidste to år og deltager nu i 2004 for 3. gang i Solarisløbet. Hvad nyt er der at hente for jer?
Vi har forventninger til, at det er et nyt løb. Vi får nogle fede oplevelser, og vi genser hinanden. Vi hygger os.

Der sker nye ting hver gang. Vejret og landskabet er jo også forskelligt. Somme tider bliver man skuffet over en opgave, men totaloplevelsen er tilstede. Og hvis løbet skulle være dårligt, kan man altid udfordre sig selv. Og bare det at man er sammen…

Vi går jo efter at vinde. Konkurrence elementet er spændende og sjovt.

Hvad er det allerbedste, ved at være en del af Prufamskalm?
Det allerbedste, er det meget specielle forhold jeg har til de her fire fyre. Sejrene har været et redskab til at gøre venskabet unikt. Vi er ikke

bange for at tale om det, hvis vi har noget på sinde.

Hvordan ser du de andre i patruljen?
Alle vil jo gerne vinde. Morten løber stærkt, er pioner, god til knob og kast. Mikael er naturkender og muskelstærk. Andreas er kreativ, kan male, binde knob og lave splejsninger. Han er også en god kok. Det er vi egentlig alle. Han er rigtig god til forberedelser. Alex driller vi lidt, da han er grønspejder. Men han er generelt med over det hele. Ligeså er jeg. Alex og jeg er mere all around.

Hvor er I om ti år?
Jeg tror, vi har været mere udenlands i spejderregi. Men nok ikke så meget anderledes. Tror ikke vi er blevet for gamle til at tage på løb.

Jeg håber vi er venner resten af livet.

sto/ahn, BROEN

Læs også interview med: