En af BROENs (DDS’ Lederblad) skribenter gennemførte i august 2004 en interviewrække med medlemmerne i Prufamskalm. Skribenten ville ind til substansen af, hvad der definerer en rigtig løbspatrulje. Artiklen nåede aldrig i trykken, men prufamskalm.dk bringer her uddrag af interviewene med Morten, Mikael, Alex, Andreas og Rasmus  

Hvordan er det, at være grønspejder i blå-spejder regi?
Det er egentlig ikke så svært. Jeg mødte de andre på Brejning efterskole, hvor de næsten alle er DDS-spejdere. Men vi har meget den samme ideologi, så deri ser jeg ingen problemer. De grønne har bare det twist, at de er kristne, hvor DDS har religionsfrihed.

Bliver du aldrig mobbet?
Der er jo altid den dér ’lille klassiske’ - men ikke noget særligt. Er jo lidt det sorte får i patruljen, men det er jo bare for sjov.

Oplever du mange fordomme overfor de forskellige korps?
Ja, mange. Nogle overfladiske, andre mere dybdegående fordomme. Men de største finder vi, efter min mening, i toppen. F.eks. meldte DDS sig ud i sidste øjeblik, hvor de havde overvejet at købe et stort center i samarbejde med KFUM. Og lignende eksempler findes fra KFUM-ledelsen.  

 

Hvilke forskelle er de mest markante mellem blå spejdere og grønne spejdere?
Det er egentlig forskelligt fra gruppe til gruppe. I forhold til spejderarbejdet, er jeg jo udenfor mht. kurser, PLan osv. Det sammenhold, de faktisk havde før de egentlig kendte hinanden, er jeg jo ikke en del af.

Kan du fortælle lidt om din Prufamskalm patrulje?
Vi havde en drøm om at vise, at spejderarbejde er seriøst men samtidigt sjovt. Vi forestillede os den her ungdomsroman, om det at være en gruppe venner der tog ud på eventyr og fik nogle oplevelser sammen. Vi ville gerne sætte nogle nye standarder og vinde løb på en positiv måde. Nogle er dygtige og vinder løbene, men er dårlige spejdere. Er dårlige kammerater. Vi ville vinde i den gode spejderånd.

 

Hvordan adskiller DDS arrangementer sig fra KFUM’s?
Der er stort set ingen løb i KFUM. Så svaret er ret enkelt. DDS skiller sig 100 % ud fra KFUM på det grundlag. Og så alkohol … for eksempel ville der aldrig på en landslejr optræde de samme mængder øl som på Blå Sommer. Men det hænger nok sammen med KFUM’s kristne ideologi.

Hvor er Prufamskalm om ti år?
Jeg vil gerne arrangere løb på størrelse med Apokalypseløbet og Bispestaven. Vi har været pisse heldige, at vi har været det samme sted på det rigtige tidspunkt, og haft samme drøm. Og det er jeg skide taknemmelig for. Så om ti år, vil Prufamskalm stadig eksistere, fordi mindet aldrig vil dø.

Læs også interview med: