En af BROENs (DDS’ Lederblad) skribenter gennemførte i august 2004 en interviewrække med medlemmerne i Prufamskalm. Skribenten ville ind til substansen af, hvad der definerer en rigtig løbspatrulje. Artiklen nåede aldrig i trykken, men prufamskalm.dk bringer her uddrag af interviewene med Morten, Mikael, Alex, Andreas og Rasmus  

Hvorfor er konkurrence vigtig for dig?
Fordi det er spejderarbejde på en ny måde. Vi har lysten til at vinde og lave spejderarbejde, og det skaber et rigtig godt samarbejde.

Men går spejder ikke bare ud på at ha’ det sjovt og være sammen med sine venner?
Den ene ting udelukker jo ikke det andet. Hvis man er en helt nyoprykket patrulje, kan det godt være man bare tager med for at prøve at være på løb.

Skal man stille op til et løb for at vinde?
Hvis man ikke føler, at det er det, man har lyst til, skal der også være plads til, at man bare deltager for at få sig nogle oplevelser. Der skal jo være plads til alle. Men vi synes, det er sjovt at presse os selv til at yde det maksimale på posterne og prøve at vinde.

Hvad synes du om dem, der bare er med for at gennemføre?
Det er jo det fede ved at være spejder. Der er plads til alle, så dem der ikke er med for at vinde, de skal også være velkomne.

 

Hvorfor er konkurrence sundt?
Mange oplevelser ville vi ikke ha’ fået, hvis der ikke var konkurrence. Mange klaner sidder til møderne og planlægger en masse aktiviteter, men det bliver bare aldrig rigtig til noget. Det er lettere at blive motiveret og tage sig sammen til at lave noget spejderarbejde, hvis det er med konkurrence.

Bliver I hovne, når I har vundet?
Vi spiller kæphøje overfor vores egen årgang. Men det er kun for sjov.

Jeg har hørt jer omtalt som kvalmedrengene. Hvad har det på sig?
Igen er det fordi vi godt kan være lidt kæphøje. Men i bund og grund tror jeg det kommer af, at de synes vi er lidt seje. Der var vidst også noget med, at ham der skulle overrække vores præmie efter det første løb vi vandt, ikke kunne udtale vores patruljenavn ordentligt.

 

Hvad kan I, som andre klaner ikke kan?
Vi har lyst til at vinde, vi har et godt samarbejde og så er vi rigtig gode kammerater. Og så er vi nogle hårde drenge. Vi kan holde til noget! Der skal være lidt drengerøvshygge, så på den måde passer piger ikke ind.

Hvad er så specielt ved Prufamskalm?
Vores kammeratskab. Vi har alle gået på efterskole sammen og haft værelser lige ved siden af hinanden. Så vi har været sammen meget, og vi mødes stadig og har det hyggeligt med hinanden.

Læs også interview med: